donderdag 6 augustus 2015

DIY: tote-bag (met vakjes!)

Pff wat een weer! Ik weet dat veel mensen blij zullen zijn met dit weer, maar voor mij is het toch echt een graad of vijf te warm. Bij temperaturen boven de 25 graden haak ik af. Gelukkig is het nu vakantie en hoeft ik ook niet veel te doen. Genoeg tijd dus om op mijn gemakje wat te knutselen. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan. Ik heb een tote-bag gemaakt. Niet dat ik nog niet genoeg tassen had, maar daar had ik gewoon zin in.

Ik ben super blij met het eindresultaat en dat komt vooral door de twee vakjes die ik in de voering heb gemaakt. Meestal neem ik niet de tijd om de binnenkant van de tassen die ik maak netjes af te werken, laat staan dat ik er ook nog mooie vakjes in maak. Als ik de tas dan vervolgens in gebruik neem baal ik daar dan meteen van. Je kent het wel, het is 11 uur 's avonds, het is donker, het regent en je staat voor de deur op zoek naar je sleutels die echt ergens in je tas moeten liggen. Maar ja, waarschijnlijk prop je net als elke vrouw je tas veel te vol en is het een groot raadsel waar die sleutels gebleven zijn. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Daarom besloot ik dit keer eens de tijd te nemen om me te verdiepen in het maken van vakjes in een tas. Het was warm en ik had toch niks beters te doen.

Vakjes, hoe maak je die dan? Ik kon natuurlijk een rechthoekig lapje aan de voering naaien met een opening van boven, maar in zo'n plat vakje kun je ook niet echt veel kwijt. Ik besloot mijn favoriete bron, Pinterest, maar weer eens te raadplegen en daar kwam ik een super goed tutorial tegen.
Bron: http://u-handbag.typepad.com/
Als je op de link klikt zie je de volledige beschrijving. Zo moeilijk zag het er niet uit en er stond een goede beschrijving bij dus ik waagde een poging. En het is zowaar gelukt! Een ideaal vakjes om mijn sleutels in op te bergen om het bovenstaande tafereel te voorkomen. Maar een vakje vond ik niet genoeg. Want naast mijn sleutels ben ik ook altijd mijn telefoon in mijn tas kwijt, vooral op het moment dat ik in de rij voor de kassa sta en hij opeens afgaat. Awkward! Dus er moest nog een vakje komen.

Nog een vakje dus, ook hiervoor vond ik een mooie tutorial. 
Bron: http://www.cutoutandkeep.net/
Klik op de link voor de tutorial. Ik maakte mijn vakje wat breder en maakte er een sluiting op met een knoopje. Vakje nummer twee, done. Twee vakjes vond ik wel voldoende dus ik zette de rest van de tas in elkaar en tadaa:

Het stofje komt uit de kringloopwinkel. Het heeft inmiddels al vele levens gehad, alleen bij mij al, wat er allemaal mee gemaakt is voordat ik het kocht weet ik natuurlijk niet. Toen ik het kocht maakte ik er een rokje van. Omdat ik het model niet zo mooi vond veranderde ik het in een ander modelletje, maar dat bleek niet te passen en het belande achter in de kast. Toen ik laatst mijn kast aan het opruimen was vond ik het weer. Zo'n mooi stofje moet gebruikt worden dus ik maakte er deze tas van.

Een tas (of object in het algemeen) zonder versiering is geen tas van mij, dus daar moest wat aan gedaan worden. Ik zocht een reststukje leer, stempelde er 'bonjour' op en naaide het op de tas. Waarom 'bonjour'? Geen idee, dat leek me gewoon geschikt. En dan nu de vakjes! Daar ging het allemaal om. Het vakje met de rits en het vakje met knoopsluiting. Best netjes vind ik zelf!

Mocht je nu ook zo'n handige tas willen maken, het internet staat vol met tutorials voor tote-bags dus google het maar eens. Ik heb er nog aan gedacht om zelf een tutorial te maken van deze tas, maar er zijn al zoveel mensen die dat gedaan hebben dat ik dacht dat ik daarmee niet echt iets zou toevoegen aan het internet. 

Ik denk dat het nu tijd is voor een siĆ«sta, want het wordt hier binnen steeds warmer. 

Liefs,

Hanne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten