vrijdag 24 april 2015

DIY morse code armbandje

Op Pinterest vond ik deze super leuke DIY, een morse code armbandje. Morse code is een soort 'geheimschrift' (geheimschrift is het ook weer niet echt, want iedereen kan je boodschap met een morse code translator vertalen, dus als ik jou was zou ik geen armbandje maken met m'n pincode) waarmee je boodschappen om kan zetten in een serie aan en uit knipperende lampjes of korte en lange piepjes. Elke letter in het alfabet heeft zijn eigen codering:

Bron: Wikipedia
Met deze sleutel kun je al je boodschappen omzetten in morse code. Mocht je dat nu te veel werk vinden dan kun je op internet ook genoeg automatische morse code translators vinden. Je typt gewoon je boodschap en de translator zet het om in morse code. Eigenlijk net zoals google translate dus. 

In deze tutorial kun je vervolgens precies lezen hoe je de code kunt omzetten in een armbandje. En dat heb ik natuurlijk ook even gedaan.


Mijn armbandje is niet zo duidelijk, ik had meer contrasterende kleuren moeten gebruiken, dus ik zal de boodschap maar verklappen want ik denk niet dat je hem kun ontrafelen van deze foto. Er staat 'Just be happy'. Dat bleek ook nog eens de ideale boodschap voor mij te zijn want deze past precies om mijn arm. Een tip, neem dus geen hele lange boodschap, dan past het niet (tenzij je hele dikke polsen hebt natuurlijk...). 

Dus haal dit weekend allemaal je kraaltjes tevoorschijn en ga lekker armbandjes rijgen!

Liefs,

Hanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten