zaterdag 4 april 2015

Vrolijk Pasen & mini-paas-pavlova's

Hele fijne paasdagen allemaal! Voor degenen die hun paasbrunch nog een beetje willen opleuken heb ik hier nog een leuk last-minute paasreceptje.


Het idee was dus dat het vogelnestjes met eitjes moeten voorstellen, maar ik weet niet of dat idee helemaal overkomt in de uitvoering... Maar het belangrijkste, ze zijn heel lekker! Hier het recept nog net op tijd voor de paasdagen:

Wat heb je nodig (voor 9 mini-paas-pavlova's)

Voor het meringue schuim:
- 2 eieren
- 120 gram suiker
- 1 eetlepel cacao poeder

Voor de garnering:
- Een pot chocolademousse
- Een reep pure chocolade
- Chocolade paaseitjes

Hoe maak je het?

De meringue's

Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 1: maak alle benodigdheden (mixer, mengkom, kommetjes) goed schoon. Om er zeker van te zijn dat alles vetvrij is kun je alles nawrijven met een keukenpapiertje met citroensap erop. 

Stap 2: scheid de eieren. Voor dit recept heb je alleen de eiwitten nodig. Er mag dan ook geen eigeel bij de eiwitten zitten. Als dat toch gebeurt (en ja dat gebeurt mij helaas ook soms) moet je nieuwe eieren nemen. 

Stap 3: mix de eieren met de mixer tot een stevig schuim. Als de eieren stijf geklopt zijn kun je lepel voor lepel de suiker toevoegen. Wacht telkens met het toevoegen van een volgende lepel tot de suiker is opgenomen. Ook kun je nog een beetje citroensap of azijn toevoegen. Hierdoor wordt het schuim mooi stevig. 

Stap 4: als alle suiker is opgenomen mix het schuim nog kort door. Wanneer het schuim stevig en mooi glanzend is, is het klaar. Leg het in hoopjes van ongeveer een eetlepel op de bakplaat en zet deze in de bakplaat op 120 graden. Na ongeveer een uur zijn ze klaar. De buitenkant moet mooi krokant en knapperig zijn en van binnen mogen de meringue's nog een beetje zacht en gooey zijn. 

De afwerking

De meringue's kun je goed voorbereiden, met de afwerking moet je alleen wachten tot het laatste moment anders worden de meringue schuimpjes zacht. 

Stap 1: Smeer op elk schuimpje een klodder chocolademousse.

Stap 2: Strooi hier wat chocolade schaafsel op. Dit kun je, met enige oefening, prima zelf maken. Leg de chocoladereep met de bovenkant naar onder op een snijplank. Neem een groot mes en zet dat er haaks op.  Schaaf vervolgens met het mes van boven naar beneden over de reep chocolade. Als het goed is krijg je zo chocolade krullen. Als je deze op de meringue's legt lijken het net de takjes van een vogelnestje. 

Stap 3: Leg in elk nestje een paar chocolade eitjes. 

Klaar! Je kunt de paas-pavlova's het beste meteen opeten als je ze gegarneerd hebt. Dan zijn ze het meest krokant en dus het lekkerst. 

Vrolijk Pasen!

Liefs,

Hanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten